Saturday 27 February 2021

JelenaTrifkovicДр Јелена Трифковић је дипломирала, магистрирала и докторирала на Катедри за аналитичку хемију Хемијског факултета Универзитет у Београду. Током постдокторског усавршавања боравила је у Лабораторији за прехрамбену хемију, Националног хемијског института у Љубљани, Словенија. Тренутно је запослена на Хемијском факултету, Универзитета у Београду у звању ванредног професора. У оквиру научно-истраживачког рада бави се развојем и применом нових аналитичких (хроматографских) метода за одређивање садржаја биоактивних компонената у храни, као и применом статистичких (хемометријских) метода у аналитичкој хемији. Аутор је 1 универзитетског уџбеника, 2 поглавља у књизи и 55 научних радова у међународним часописима (сви са SCI  листе). Јелена Трифковић је члан Српског хемијског друштва од 2003. године, била је Секретар Секције за молекуларне науке о храни у периоду 2015-2018. Ангажована је у Центру изузетних вредности за молекуларне науке о храни при Хемијском факултету Универзитета у Београду, у оквиру тима за аналитику хране, и као руководилац за квалитет лабораторије за испитивање аутентичности хране, Иновационог центра Хемијског факултета у Београду.

 

Dr. Jelena Trifković is an Associate professor at the Department of Analytical Chemistry, University of Belgrade - Faculty of Chemistry. She received her BSc, MSc and PhD in chemistry at the Faculty of Chemistry, University of Belgrade and performed postdoctoral training at the Laboratory for Food Chemistry, National Institute of Chemistry, Slovenia. Her research area is development of new analytical (chromatographic) methods for determination of bioactive compounds in food, and application of statistical (chemometrics) methods in analytical chemistry. Until now, she is the author of one university textbook, two book chapter and 55 peer-reviewed articles (all from SCI list). She has been a member of the Serbian Chemical Society since 2003, while being a Secretary of Molecular Food Sciences Section during period 2015-2018. She is a member of the Center of Excellence for Molecular Food Sciences at University of Belgrade - Faculty of Chemistry, and also a quality manager in accredited laboratory of Innovation center of the Faculty of Chemistry, food authentication laboratory.

Buy KicksMens Nike Sneakers

Вести : : News

  • CoverEV 2021 V86 No2 400

    Vol 86 No 2 was published

    New Articles OLF

    Subcritical water extraction of horse chestnut (Aesculus hippocastanum) parts
    Tanja Gagić, Željko Knez, Mojca Škerget
    371px Illustration Aesculus hippocastanum0 clean

    Synthesis of BaTi5O11 by an aqueous co-precipitation method via stable organic titanate precursor
    Pelin Sözen Aktaş
    9683GA

     
  • Skupština Srpskog hemijskog društva
    petak, 26. 02. 2021.godine u 15.00 h
    Svečana sala TMF, Beograd, Karnegijeva 4/III

    DNEVNI RED:

    1. Usvajanje Statuta SHD

    Imajući u vidu epidemiološku situaciju i vanredne okolnosti rada, ukoliko član Društva nisje u mogućnosti da prisustvujete sastanku, za usvajanje Statuta može glasati elektronskim putem (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

    Tekst predloga Statuta SHD

     
     
  • top2

    Univerzitet Stanford je objavio listu 2% najuticajnijih naučnika u svetu baziranu na standardizovanoj metrici citiranja svih naučnika i naučnih disciplina disciplina (https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2).
    Ponosni smo da se na toj listi za celokupnu karijeru nalaze sledeći naučnici iz Srbije u oblasti hemije i srodnih disciplina (Table S6-career-2019):

    Stanford University released a list of the top 2% scientists in the world, based on standardized citation metrics across all scientists and scientific disciplines (https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2).
    We are proud of the scientists in Chemistry and related fields from Serbia listed in the career-long citation impact list (Table S6-career-2019).

    Pogledajte njihova imena
    Here are their names

     
     
  • helmedchem banner 18 01 2021 1
    https://helmedchem2020.gr/

     
    latest RunningNike News  
  • logo Euroanalysis2021 60perc
    22 - 27 August 2021, Nijmegen
    the Netherlands – Hybrid symposium
    https://www.euroanalysis2021.nl/

    Nike air jordan Sneakersスニーカーの検索一覧【新着順】  
  • Списак активних чланова Друштва 
    и
    Списак чланова са плаћеном чланарином за 2020.
    су ажурирани 25. децембра 2020.


    Sportswear free shippingAir Jordan  
  • Свечана скупштина Друштва

    21. децембар 2020.

    детаљније...


    Adidas shoesSneakers  
  • Имајући у виду стање финансија Друштва, чињеницу да су износи чланарина и претплата годинама уназад непромењени, увећање цена штампе и слања часописа, Управни одбор СХД је на седници одржаној 14. децембра 2020. године донео одлуку о новим износима чланарина и претплата.

    ДЕТАЉНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ СУ ДОСТУПНЕ ОВДЕ!

    Чланови добијају часопис Хемијски преглед од првог следећег броја који буде публикован након евидентирања уплате чланарине.

    Обновите чланарину за 2021 или се учланите у Друштво
    Renew memebership or Join Society now

    Приступница : : Membership Form


    Sportswear DesignThe world is yours – Neue Sneaker, Apparel und mehr für Kids  
  • Logo YUCOMAT 2021

    22nd Conference on Material Science
    Herceg Novi, Montenegro
    August 30 - September 3, 2021

    detaljnije...

     
    latest RunningFragment x Air Jordan 1 Retro High OG Black/Sport Blue-White  
  • 16th International Symposium on Applied Bioinorganic Chemistry
    Ioannina- Greece, June 6-10, 2021

    banner

    http://isabc2021.conf.uoi.gr/

    latest jordansWomen's Nike Superrep