10. Српска хемијска олимпијада ученика средњих школа

На Хемијском факултету Универзитета у Београду је од 13. до 15. јуна 2024. одржана 10. Српска хемијска олимпијада ученика средњих школа у организацији Српског хемијског друштва, Министарства просвете Републике Србије, Хемијског факултета Универзитета у Београду и Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу. Организацију такмичења је финансијски подржала „Нафтна индустрија Србије“, у оквиру програма „Енергија знања“. Ово такмичење је истовремено било и изборно такмичење за 56. Међународну хемијску олимпијаду, која је одржана од 21. до 30. јула у Ријаду. 

На такмичењу је учествовало 12 такмичара, који су се квалификовали на основу резултата постигнутих на републичком такмичењу, а такмичење се састојало од осам теоријских и три практична задатка. У припреми и реализацији такмичења су учествовали: др Душан Сладић, др Нико Радуловић, др Видак Раичевић, др Драган Златковић, Филип Колџић, др Ирена Новаковић, др Гордана Крстић, др Александра Маргетић, др Миљана Ђорђевић Златковић и Игор Топаловић.

Сви ученици који су се пласирали на Међународну хемијску олимпијаду су дугогодишњи успешни такмичари: Јанко Поповић (Математичка гимназтија Београд), Душан Ђурђевић (Гимназија Ћуприја), Богдан Егер (Осма београдска гимназија) и Лазар Лазаревић (Ваљевска гимназија).

Scroll to Top